5 redenen waarom je in Toscane geweest moet zijn

1 Veel van de mooiste Italiaanse steden liggen in Toscane

Waar je ook bent in Toscane, je bent altijd omgeven door topplekken. Florence, Lucca, Sienna en Montepulciano zijn voorbeelden van Toscaanse steden die veel mensen wel kennen. Verblijf je een beetje centraal, dan kun je in 1 vakantie heel veel zien! Iedere stad heeft z’n eigen charme, z’n eigen unieke steegjes en bijzondere restaurantjes.

2 Om de Italiaanse eetcultuur echt mee te maken

Geen lunch zonder wijn; geen droge boterham te bekennen… Eten is belangrijk voor de Italiaan in Toscane, er wordt niet alleen uitgebreid de tijd genomen, maar ook heel veel waarde gehecht aan kwaliteit. (Risotto die aan de lepel blijft plakken, of er juist vanaf glibbert is een no go en volgens de locals ook de beste test om de kwaliteit van een restaurant te herkennen ;-)). Een Italiaan luncht zo ongeveer een uur tot anderhalf met een warme maaltijd (brood is alleen een bijproduct en hagelslag hoort volgens de Italiaan op een taart, niet op brood). Ga er een week in mee en je snapt niet meer hoe de Nederlandse lunch nog stand houdt!

3 De Toscaanse wijn

De wijn in Toscane is al reden genoeg om erheen te gaan. Iedere streek in Toscane heeft zijn eigen wijngaarden. Veel bekende Italiaanse wijnen komen uit de Chianti-streek en ook Montepulciano is een bekend wijngebied. De druif Sangiovese staat bijna synoniem voor Toscaanse wijn en is dan ook in veel wijnen terug te vinden. Voordeel is ook dat een fles wijn in een Toscaans restaurant veel goedkoper is dan wij in Nederland gewend zijn. En wat zeggen we als de wijn ingeschonken is? „Salute!”

4 Ongekende rust of de levendigheid van een stad? Je hoeft niet te kiezen

Helemaal fijn aan Toscane is de combinatie van adembenemende uitzichten, wakker worden tussen de wijngaarden en het landschap met heuvels en cipressen, maar tegelijkertijd het Italiaanse stadsleven mee te kunnen maken.

5 Partingoli

Middenin de Chiantistreek ligt de agriturismo Partingoli. Partingoli is een oorspronkelijke wijnboerderij waar Martijn en Angelique Bak met veel passie en enthousiasme 6 top appartementen verhuren. Naast de prachtige omgeving, het zwembad en de ligging dicht bij Florence zijn de kookkunsten van Martijn en de enthousiaste zorgzaamheid van Angelique reden genoeg om Partingoli te bezoeken. Ben je bij Partingoli? Dan krijg je ook nog eens de beste tips over de omgeving en met een beetje geluk krijg je een rondleiding bij de ‘Cantina;’ de plek waar de eigen wijn en olijfolie van Partingoli verkrijgbaar zijn.

Kijk hier wat voor een bijzondere plek Partingoli is

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *