Pasta met roomsaus, ham en erwten

“Kun je weer eens pasta met een roomsaus maken?” vroeg Angelique.  Waarop ik zei: “Ja dat kan, maar laten we nu even een boterham eten, want we hebben nog zoveel te doen vandaag!” Angelique stelde mij deze vraag afgelopen week toen we bezig waren met het schilderen van één van onze vakantiehuizen.
Niet alleen omdat Lique mij heel raar aankeek toen ik haar vraag beantwoordde, maar ook omdat ik iemand in mijn hoofd heel hard hoorde lachen, ben ik snel naar huis gelopen om een pan water voor de pasta op te zetten.

dus…. Pasta met roomsaus it is!

Dit heb je nodig voor 2 personen

Pasta
250 gram; spaghetti, penne, tubbetti, welke jij lekker vindt, maar geen verse pasta

Gekookte ham
100 gram, blokjes of plakjes

Erwten
100 gram, uit de diepvries

Sjalot
is een kleine ui

Knoflook
1 teen

Room
ik gebruik die kleine pakjes room, want die is wat dikker, maar slagroom mag ook

Witte wijn
een scheut

Zout en Peper
uit de molen zoals altijd

De voorbereiding

  • Zet een pan water, met zout, op voor de pasta
  • Weeg 250 gram pasta af
  • Weeg 100 erwten en 100 gram ham af
  • Snij de ham in blokjes of kleine stukjes
  • Maak de sjalot schoon en snijd deze in kleine blokjes
  • Snij het harde kapje van de knoflookteen af

Cominciamo! (laten we beginnen!)

Als het water kookt doe je de pasta erbij. Houdt rekening met 9 minuten kooktijd. Zet een koekenpan op het vuur en doe er wat olie in. Voeg meteen de sjalot toe.
Doe de teen knoflook, met het afgesneden kapje naar de gaatjes toe, in de knoflookpers en knijp hem fijn in de pan.

[quote_box_center]Tip:  Als het goed is (bij mij werkt het altijd) en je hebt het kapje afgesneden zoals ik zei, dan komt de geplette pulp in één keer uit je pers zonder dat je het er met een mesje moet uitpulken.[/quote_box_center]

Bak de ui en de knoflook kort aan en voeg de bevroren erwten toe. Bak deze 2 minuten. Als alles goed heet is, giet er dan een scheut witte wijn bij. (Meestal schenk ik voor mezelf alvast een glas in, maar bij de lunch is voor mij een glas genoeg.) Als de wijn nagenoeg is verdampt voeg je de room toe en laat je alles een minuut koken. LET OP: blijf continue roeren, anders verbrand de room.
Dan de ham erbij en laat alles nog een minuutje koken. Draai het vuur uit en maak de roomsaus op smaak met zout en peper.

Als de pasta klaar is, schep deze dan direct vanuit het water in de saus en mix deze door elkaar heen. Je pasta met roomsaus is klaar! En dat in 15 minuten!

Buon Appetito! / Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *